Verhouding transferlinten: hoeveel TTR linten heb ik nodig voor mijn etiketten?

Verhouding transferlinten: hoeveel TTR linten heb ik nodig voor mijn etiketten?

Wanneer u Thermal Transfer Etiketten besteld, heeft u een Thermal Transferlint (TTR) nodig om een afdruk te maken. Maar hoeveel linten heeft u nodig om uit te komen met het aantal etiketten dat u wilt afdrukken? Hiervoor hebben wij een eenvoudige formule bedacht die u kunt gebruiken om dit uit te rekenen!

Als voorbeeld nemen wij de Paperlabels Zebra 80x40mm. Dit etiket heeft een breedte van 80mm en een hoogte van 40mm. Het aantal etiketten per rol is 1.260

De eerste stap is om de totale lengte van de volledige rol uit te rekenen. Dit kunt u uitrekenen door middel van de volgende formule: 

(Hoogte etiket in millimeters + Tussenruimte in millimeters) x Aantal etiketten op een rol = Totale lengte in millimeters.

Om altijd goed uit te komen, adviseren wij om te rekenen met een tussenruimte van 3 millimeter.


  Voorbeeld

  (40 mm + 3 mm) x 1.260 = 54.180 mm

  De totale lengte van de volledige rol etiketten is 54.180 millimeter.


De volgende stap is om het aantal millimeter om te rekenen naar meters. Een transferlint heeft namelijk een lengte die gaat in meters. De formule die u hierbij kunt gebruiken is: 

Totale lengte in millimeters : 1000 = Totale lengte in meters.


  Voorbeeld

  54.180 mm : 1000 = 54.18 m

  Voor 1 rol etiketten heeft u dus minimaal 54.18 meter lint nodig.


De breedte van het voorbeeld etiket is 80mm. Wanneer u een lint kiest, is het van belang dat de breedte van het transferlint minimaal 3 millimeter breder is dan de breedte van het etiket. In dit geval is dat dus 83 millimeter of breder. 

Nu u weet hoe u de verhouding van het aantal etiketten en linten kunt uitrekenen, is het de vraag welk type inktlint het meest geschikt is voor uw etiketten (Wax, Wax/resin of Resin). Lees hier welk lint het meest geschikt is voor het materiaal van uw etiket!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.